Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-01 16:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/infor-sarskild-lagstiftning-for-hedersrelaterade-brott/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Inför särskild lagstiftning för hedersrelaterade brott”

Att bli utsatt för brott är en kränkning och det är centralt att varje brottsoffer får upprättelse, skriver Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor. Foto: Magnus Hallgren

KD-förslag. Den hedersrelaterade brottsligheten måste bekämpas och brottsofferjourerna bör få mer stöd. Dessutom måste strafflängderna för grova våldsbrott öka. Reformen med skärpta straff har inte fått önskat genomslag. Vi vill därför höja minimistraffen för allvarliga brott, skriver Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.