Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-14 03:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/infor-straff-mot-arbetsgivare-som-misskoter-rehabilitering/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Inför straff mot arbetsgivare som missköter rehabilitering”

Det finns stark evidens för att arbetsplatsen och dess aktörer har en central roll, och att chefens attityd och agerande i många fall är direkt avgörande för en anställds återgång till arbete efter sjukskrivning, skriver John Selander.
Det finns stark evidens för att arbetsplatsen och dess aktörer har en central roll, och att chefens attityd och agerande i många fall är direkt avgörande för en anställds återgång till arbete efter sjukskrivning, skriver John Selander. Foto: Vidar Ruud/TT

DN DEBATT 6/1. Lagen som trädde i kraft i juli förra året har gett Sveriges arbetsgivare ökat ansvar för rehabilitering av sjukskrivna. Det är ett steg i rätt riktning, men det räcker inte. Om vi vill komma åt arbetsgivare som missköter sig måste det även finnas möjligheter till sanktioner. Och arbetsgivarnas ansvar måste öka ytterligare, skriver John Selander, Mittuniversitetet.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in