Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-25 08:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/infor-timplan-och-nationella-examensprov-pa-gymnasiet/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Inför timplan och nationella examensprov på gymnasiet”

Studentflaken fylls av förväntansfulla ungdomar denna vecka samtidigt som Sverige brottas med sjunkande studieresultat, skriver Liberalernas Jan Björklund och Christer Nylander.
Foto: Erik G Svensson TT

Fokus på ämneskunskaper. Det begicks stora misstag i 90-talets gymnasiereform. Det gick inte att få enighet i alliansregeringen för att rätta alla felsteg och nu är de rödgröna på väg åt fel håll. Inför ett nationellt examensprov, återinför timplan och höj förkunskapskraven, skriver Jan Björklund, partiledare (L), och Christer Nylander (L).

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.