Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-16 16:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/ingen-hallbar-framtid-utan-ett-hogproduktivt-jordbruk/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Ingen hållbar framtid utan ett högproduktivt jordbruk”

Regeringar måste koppla insatser för att öka produktiviteten i jordbruket med kraftfulla åtgärder för att skydda skogar, savanner, våtmarker, etcetera från att tas i anspråk, skriver artikelförfattarna.
Regeringar måste koppla insatser för att öka produktiviteten i jordbruket med kraftfulla åtgärder för att skydda skogar, savanner, våtmarker, etcetera från att tas i anspråk, skriver artikelförfattarna. Foto: Fredrik Sandberg / TT

DN DEBATT 28/12. En ny forskningsstudie visar att jordbrukets produktivitet måste öka kraftigt för att klimatmålen ska kunna nås. Den lyfter bland annat fram metoden genom-editering – som EU-domstolen nyligen stoppat – som särskilt löftesrik. Vetenskaplig kunskap måste åter bli vägledande för jordbrukets utveckling, skriver forskarna Torbjörn Fagerström och Jens Sundström.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in