Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-06 04:23

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/ingen-tilltradande-regering-har-haft-battre-forutsattningar/

DN DEBATT

DN Debatt. "Ingen tillträdande regering har haft bättre förutsättningar"

Göran Persson gör bokslut: Bilden av ett dukat bord har aldrig varit mer träffande. Den socialdemokratiska regeringen lämnar efter sig en ekonomi i toppklass. Sysselsättningen ökar kraftigt, inflationen och räntorna är låga. Nya prognoser för de offentliga finanserna visar att överskottet 2006 stigit ytterligare och nu beräknas hamna på 3,0 procent av BNP. Den svenska ekonomin hör till de mest konkurrenskraftiga i världen. Men det är med oro som vi nu lämnar över rodret. Tidigare borgerliga regeringars vanskötsel av Sverige förskräcker. Jag förväntar mig att den nya regeringen lämnar ifrån sig ett lika välskött land till nästa regering, skriver den avgående statsministern Göran Persson.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.