Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-10 03:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/ingen-trygghet-for-svenska-bild-och-formkonstnarer/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Ingen trygghet för svenska bild- och formkonstnärer”

En konstnär ofta får betalt långt efter det att hen jobbade med ett verk. Det gör det omöjligt för många att värdera arbetstid och inkomst enligt den nuvarande modellen för sjukpenninggrundande inkomst, skriver artikelförfattarna.
Foto: Magnus Hallgren

Förbisedda problem. Socialförsäkringsutredningen tar inte hänsyn till hur de flesta bild- och formkonstnärerna bedriver sin verksamhet. De har låga och oregelbundna intäkter och höga omkostnader. Förväntningarna var stora, men tyvärr saknas en rad skarpa förslag i utredningen, skriver företrädare för bild- och formkonstnärer.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.