Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-15 14:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/inget-vetenskapligt-stod-for-siffrorna-om-assistansfusk/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Inget vetenskapligt stöd för siffrorna om assistansfusk”

Barn-, äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regnér (S) presenterade i november förra året ett åtgärdspaket kring LSS.
Barn-, äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regnér (S) presenterade i november förra året ett åtgärdspaket kring LSS. Foto: Claudio Bresciani/TT

DN DEBATT 2/2. Regeringen använder fusket med den personliga assistansen för att motivera generella besparingar som drabbar alla assistansberättigade, snarare än för att hitta effektiva åtgärder mot bedrägerier. Jag kan i min forskning visa att de uppskattningar av fuskets omfattning som cirkulerar i debatten saknar vetenskapligt stöd, skriver Niklas Altermark.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.