Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-30 05:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/inkompetens-ska-kunna-leda-till-uppsagning/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Inkompetens ska kunna leda till uppsägning”

Slutrapport från regeringens globaliseringsråd: Turordningsreglerna i las måste avskaffas. Nya arbetsmarknadslagar som premierar kompetens framför anställningsår, återinförd fastighetsskatt, enhetlig moms, slopad värnskatt, avgifter på högre utbildning, höjd ersättning från a-kassan. Det är några av huvudförslagen i slutrapporten från statens globaliseringsråd för att öka tillväxten och göra Sverige mer attraktivt för nya företag. Huvudsekreterare i rådet är Pontus Braunerhjelm, vd i Forum för småföretagsforsknng och professor vid Kungliga Tekniska högskolan i Stockholm.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.