Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-04-01 09:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/inkomstbaserad-tv-licens-kan-sanka-public-service/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Inkomstbaserad tv-licens kan sänka public service”

Att nuvarande lösningen för radio- och tv-avgiften måste lämnas är givet. Den är sedan länge omkörd av den tekniska utvecklingen och blir därför orättvis, nyckfull och instabil, skriver Staffan Dopping.
Foto: Pontus Lundahl TT

Den parlamentariska public service-kommittén vill skrota ”tv-licensen” och ersätta den med en avgift som baseras på tittarnas och lyssnarnas inkomst. Den ska tas ut via skattesedeln. Att överge den fasta avgiften öppnar för politisk klåfingrighet och hotar bilden av public service som en oberoende, icke-statlig inrättning, skriver Staffan Dopping.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.