Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-30 08:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/inratta-kriskommission-for-kvinnor-som-vittnat-i-metoo/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Inrätta kriskommission för kvinnor som vittnat i Metoo”

#metoo visar att sexismen finns även i rättsväsendet, vilket är särskilt allvarligt med tanke på att det är dit utsatta ska vända sig för att söka rättvisa, skriver artikelförfattarna.
Foto: Anders Wiklund/TT

Revolutionen är ett faktum. Nu är det vi politiker som måste se till att uppropen leder till långsiktiga konsekvenser. Vi bör avskaffa den otrygga anställningsformen allmän visstid, införa samtyckeskrav, stärka skyddsombuden, utbilda rättsväsendet och inrätta en kriskommission, skriver Jonas Sjöstedt (V) och Rossana Dinamarca (V).

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.