Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-29 23:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/inratta-socialmedicinska-team-i-utsatta-omraden/

DN Debatt

DN Debatt. ”Inrätta socialmedicinska team i utsatta områden”

För att komma tillrätta med skjutningar, bilbränder och annan kriminalitet i utsatta områden i våra storstäder satsas i dag på förstärkta polisresurser. Det är bra, men det behövs också mer långsiktiga åtgärder för att komma åt bakomliggande sociala och medicinska problem, skriver Jan Halldin.
För att komma tillrätta med skjutningar, bilbränder och annan kriminalitet i utsatta områden i våra storstäder satsas i dag på förstärkta polisresurser. Det är bra, men det behövs också mer långsiktiga åtgärder för att komma åt bakomliggande sociala och medicinska problem, skriver Jan Halldin. Foto: Johan Nilsson TT

Stärkta polisresurser räcker inte. Många invånare i de utsatta områdena har problem med ekonomi, dålig hälsa och avstår ofta från att söka både sjukvård och tandvård. För att nå en ökad integration i utsatta områden är det nödvändigt att satsa på samverkande sociala och medicinska insatser, skriver förre socialläkaren Jan Halldin.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in