Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-22 13:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/insatser-pa-arbetsplatsen-avgorande-for-sjukskrivna/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Insatser på arbetsplatsen avgörande för sjukskrivna”

Behandlingsmetoder som till exempel sjukgymnastik avspeglas endast i begränsad utsträckning i ökad återgång i arbete. Huvudsyftet är dock att förbättra individens hälsa, skriver Ulf Lundberg och Gunnar Aronsson.
Foto: Pontus Lundahl/TT

Vetenskapligt stöd. Enskilda behandlingar som sjukgymnastik, kbt och medicinering leder mer sällan till att sjukskrivna kan komma tillbaka i arbete. Insatser på arbetsplatsen är däremot avgörande. Nu måste kunskapen på arbetsplatserna öka så att trenden med ökande långtidssjukskrivningar bryts, skriver två professorer i psykologi.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.