Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-27 03:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/inte-aktuellt-andra-svenska-sakerhetspolitiska-doktrinen/

DN Debatt

DN Debatt. ”Inte aktuellt ändra svenska säkerhetspolitiska doktrinen”

Kombinationen av militär alliansfrihet, höjd nationell försvarsförmåga och fördjupade samarbeten är vårt sätt att hantera utmaningarna utan att bidra till ökad spänning i vårt närområde, skriver Margot Wallström och Peter Hultqvist.
Kombinationen av militär alliansfrihet, höjd nationell försvarsförmåga och fördjupade samarbeten är vårt sätt att hantera utmaningarna utan att bidra till ökad spänning i vårt närområde, skriver Margot Wallström och Peter Hultqvist. Foto: Eva Tedesjö & Beatrice Lundborg (Bildmontage)

Militär alliansfrihet. Att förändra den svenska säkerhetspolitiska doktrinen skulle uppfattas som dramatiskt och omvälvande. Därför är det inte aktuellt med några tvära kast i den svenska säkerhetspolitiken. Sveriges militära alliansfrihet bidrar till stabiliteten i vårt närområde, skriver statsråden Margot Wallström och Peter Hultqvist.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in