Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-04 17:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/inte-enkelt-att-fa-enkla-jobb-for-flyktinginvandrare/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Inte enkelt att få enkla jobb för flyktinginvandrare”

I den hårda konkurrensen om de relativt få lågkvalificerade jobben är varken tidigare jobberfarenhet eller fullgjord sfi tillräckligt meriterande för att öka möjligheterna till anställning när flyktingar söker efter enkla jobb genom formella kanaler, skriver artikelförfattarna.
Foto: Leif R Jansson/TT

DN DEBATT 4/10.

Tre forskare: Det som behövs är flexiblare löner för enkla jobb, generösa utbildningsmöjligheter och bättre kvalitet i sfi-utbildningen.

I en ny SNS-rapport föreslår vi en flexibel lönebildning som tillåter lägre löner för enkla jobb, generösa möjligheter till utbildning för att undvika att flyktingar fastnar i lågkvalificerade jobb samt höjd kvalitet på sfi så att arbetsgivare kan lita på att utbildningen ger tillräckliga kunskaper.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.