Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-24 20:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/inte-enkelt-att-fa-enkla-jobb-for-flyktinginvandrare/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Inte enkelt att få enkla jobb för flyktinginvandrare”

I den hårda konkurrensen om de relativt få lågkvalificerade jobben är varken tidigare jobberfarenhet eller fullgjord sfi tillräckligt meriterande för att öka möjligheterna till anställning när flyktingar söker efter enkla jobb genom formella kanaler, skriver artikelförfattarna.
I den hårda konkurrensen om de relativt få lågkvalificerade jobben är varken tidigare jobberfarenhet eller fullgjord sfi tillräckligt meriterande för att öka möjligheterna till anställning när flyktingar söker efter enkla jobb genom formella kanaler, skriver artikelförfattarna. Foto: Leif R Jansson/TT

DN DEBATT 4/10.

Tre forskare: Det som behövs är flexiblare löner för enkla jobb, generösa utbildningsmöjligheter och bättre kvalitet i sfi-utbildningen.

I en ny SNS-rapport föreslår vi en flexibel lönebildning som tillåter lägre löner för enkla jobb, generösa möjligheter till utbildning för att undvika att flyktingar fastnar i lågkvalificerade jobb samt höjd kvalitet på sfi så att arbetsgivare kan lita på att utbildningen ger tillräckliga kunskaper.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in