Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-05 09:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/inte-ens-vaccinerna-kommer-att-ge-oss-flockimmunitet/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Inte ens vaccinerna kommer att ge oss flockimmunitet”

Flera utbrott på senare tid visar att även mycket hög vaccinationsgrad (över 90 procent) inte garanterar att smittspridningen stoppas, skriver artikelförfattarna.
Foto: Jessica Gow/TT

DN DEBATT 9/9.

Tre virusforskare: Dagens vacciner kommer dock att ge skydd mot svår och lätt sjukdom orsakade av de i dag kända virusvarianterna.

Allt talar för att sars-cov-2 kommer att bli kvar, som ett återkommande säsongsvirus.  Flockimmunitet kommer att bli mycket svår eller till och med omöjlig att uppnå, skriver Lennart Svensson, Åke Lundkvist och Anders Widell.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.