Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-06 01:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/inte-sa-sakert-att-vaccinet-ar-losningen-pa-coronakrisen/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Inte så säkert att vaccinet är lösningen på coronakrisen”

Vaccin mot sars-cov-2 forskas det på över hela jorden, och många studier är i gång. Tanken är att sådant snabbt ska utvecklas och leda till så kallad flockimmunitet, skriver Johan Frostegård.
Foto: Gorm Kallestad/TT

DN DEBATT 18/4.

Forskaren Johan Frostegård: Vaccin mot andra coronavirus har hittills inte använts och det är oklart hur länge ett skydd skulle räcka.

Många hoppas att ett vaccin ska vara lösningen på coronakrisen. Ett stort bekymmer som sällan diskuteras är att yngre människor som löper liten risk att dö kanske inte vill utsätta sig för riskerna med ett nytt vaccin.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.