Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-06 04:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/integrationsskulden-halv-miljon-utrikes-fodda-riskerar-fattigdom/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Integrationsskulden: halv miljon utrikes födda riskerar fattigdom”

Första delmålet i Sveriges integrationspolitiska arbete bör vara att upprätta en plan för att integrationsskulden ska sjunka till tyska nivåer, skriver Nyamko Sabuni (L).
Foto: Roger Turesson

DN DEBATT 2/7.

Nyamko Sabuni (L): Sju procent av Sveriges vuxna befolkning, över en halv miljon, utgörs av utrikes födda med risk för fattigdom.

Det är Sveriges integrationsskuld. Liberalerna presenterar i dag en plan med tydliga delmål för att minska Sveriges stora integrationsskuld. Dessutom kräver vi att svenska regeringar varje år redovisar hur stor integrationsskulden är.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.