Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-09 16:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/internet-ar-storre-klimathot-an-flyget-sa-blir-det-gronare/

DN Debatt

DN Debatt. ”Internet är större klimathot än flyget – så blir det grönare”

Sverige är redan en nyckel i utvecklingen av en grönare datacenterindustri tack vare hög tillgång till fossilfri och förnybar energi, stabila elnät och elöverskott. Face­books etablering i Luleå var den första stora datacenterinvesteringen i Sverige, skriver artikelförfattarna.
Sverige är redan en nyckel i utvecklingen av en grönare datacenterindustri tack vare hög tillgång till fossilfri och förnybar energi, stabila elnät och elöverskott. Face­books etablering i Luleå var den första stora datacenterinvesteringen i Sverige, skriver artikelförfattarna. Foto: Eyevine/TT

DN DEBATT 1/3.

Fredrick Federley (C) och Patrik Öhlund: Den energikälla som används för datalagring är avgörande i omställningen till fossilfrihet. 

Därför är det bråttom att säkerställa att nya datacenter använder fossilfri energi och att vi skapar förutsättningar för fler datacenter i Sverige. Annars kommer de globala koldioxidutsläppen att öka.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in