Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-18 09:07

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/intolerans-har-tilltalat-fler-an-vad-experterna-trodde/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Intolerans har tilltalat fler än vad experterna trodde”

Det som gjorde händelsen i Greenville i Mississippi så skakande var inte dådets chockerande våld och tydliga rasism utan känslan av att den var oundviklig och banal, och att amerikansk politik hade nått en punkt där anhängarna menade att det var deras plikt och rätt att bränna ner en kyrka till stöd för sin kandidat, skriver Christian Christensen.
Det som gjorde händelsen i Greenville i Mississippi så skakande var inte dådets chockerande våld och tydliga rasism utan känslan av att den var oundviklig och banal, och att amerikansk politik hade nått en punkt där anhängarna menade att det var deras plikt och rätt att bränna ner en kyrka till stöd för sin kandidat, skriver Christian Christensen. Foto: Foto AP

Motbjudande utveckling. En vecka innan valet stacks en svart kyrka i Greenville, Mississippi i brand. På väggen var orden ”Vote Trump” sprejade. En uppenbarelse av Amerikas dystopiska framtid. Det är en framtid som kommer att vara längre än fyra eller åtta år, skriver forskaren och amerikanen Christian Christensen.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in