Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-02-25 01:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/invandringen-okar-sveriges-export-och-gynnar-tillvaxten/

DN Debatt

DN Debatt. ”Invandringen ökar Sveriges export och gynnar tillväxten”

Regeringen bör se över hur Sverige kan bli mer attraktivt för arbetskraft och entreprenörer och göra det enklare för gästforskare och andra med tillfälliga tillstånd att ta jobb eller starta företag i Sverige, skriver artikelförfattarna.
Regeringen bör se över hur Sverige kan bli mer attraktivt för arbetskraft och entreprenörer och göra det enklare för gästforskare och andra med tillfälliga tillstånd att ta jobb eller starta företag i Sverige, skriver artikelförfattarna. Foto: Alamy

Ny rapport. Att bara se invandringens kostnader ger en missvisande bild. Migration leder till ökad internationalisering och kan därför bidra till fler jobb och ökad tillväxt, särskilt för exportländer som Sverige. Det visar vår omfattande forskningsgenomgång, skriver nationalekonomerna Andreas Hatzigeorgiou och Magnus Lodefalk.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in