Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-25 01:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/invandringen-okar-sveriges-export-och-gynnar-tillvaxten/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Invandringen ökar Sveriges export och gynnar tillväxten”

Regeringen bör se över hur Sverige kan bli mer attraktivt för arbetskraft och entreprenörer och göra det enklare för gästforskare och andra med tillfälliga tillstånd att ta jobb eller starta företag i Sverige, skriver artikelförfattarna.
Regeringen bör se över hur Sverige kan bli mer attraktivt för arbetskraft och entreprenörer och göra det enklare för gästforskare och andra med tillfälliga tillstånd att ta jobb eller starta företag i Sverige, skriver artikelförfattarna. Foto: Alamy

Ny rapport. Att bara se invandringens kostnader ger en missvisande bild. Migration leder till ökad internationalisering och kan därför bidra till fler jobb och ökad tillväxt, särskilt för exportländer som Sverige. Det visar vår omfattande forskningsgenomgång, skriver nationalekonomerna Andreas Hatzigeorgiou och Magnus Lodefalk.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.