Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-07 00:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/it-katastrofen-hos-1177-ett-hot-mot-samhallets-digitalisering/

DN DEBATT

DN Debatt. ”It-katastrofen hos 1177 ett hot mot samhällets digitalisering”

Säkerhet är en dålig besparingspunkt – det vi sett exempel på den gångna veckan var antagligen en billig affär för Medhelp och 1177 Vårdguiden, men definitivt inte en bra, skriver artikelförfattarna.
Foto: Nicklas Thegerström

DN DEBATT 2/3. Visionen att Sverige ska bli bäst i världen på att använda digitaliseringens möjligheter hotas av kortsiktighet och brist på helhetssyn. Digitala katastrofer som när känsliga samtal till 1177 Vårdguiden låg oskyddade på nätet är bara ett i raden av misstag som skadar medborgarnas tillit. Det är dags att agera, så här kan vi inte fortsätta, skriver fyra it-säkerhetsexperter.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.