Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-11-29 16:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/it-kompetensen-ar-obefintlig-pa-svenska-myndigheter/

DN DEBATT

DN Debatt. ”It-kompetensen är obefintlig på svenska myndigheter”

I princip alla effektivitetsökningar under de senaste decennierna kan tillskrivas smartare it-system. Samtidigt gör bristen på it-kompetens att ledningarna saknar uppfattning om vilka risker man utsätter sig för.
Foto: Lise Åserud TT

Sommarens kris vid Transportstyrelsen är troligen toppen på ett isberg. I dag fattas beslut om hundratals miljarder i verksamhetskritiska it-investeringar på svenska myndigheter trots att ledningarna saknar kompetens och inte har en aning om vilka risker man utsätter sig för, skriver Tomas Qviberg, vd Konsultkompaniet.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.