Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-01-27 08:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/iva-personal-bor-vaccineras-snarast-for-att-sakra-varden/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Iva-personal bör vaccineras snarast för att säkra vården”

Sjukvårdspersonal på infektionskliniken i Lund, vilka arbetar i frontlinjen med covid-patienter, har smittats i högre utsträckning än sjukvårdspersonal som arbetar på andra avdelningar, enligt en ny studie, skriver artikelförfattarna.
Foto: Anders Wiklund/TT

DN DEBATT 5/1.

Läkarföreträdare: Vaccination av personal på iva, covidavdelningar och akuten måste få högsta prioritet parallellt med de mest sjuka äldre.

Börja vaccinera personal som inte haft covid och således saknar antikroppar tills tillgången på vaccin blir större. Om covidvården kollapsar kommer människor att dö i onödan.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.