Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-04 01:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/jag-litar-pa-forsakringskassans-medarbetare/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Jag litar på Försäkringskassans medarbetare”

Försäkringskassan fick i höstas av regeringen uppgiften att redovisa hur myndigheten nu ska komma i balans med sina anslag. Jag noterar att man då väljer att prioritera handläggningen och att korta kötider. Det handlar i längden om förtroendet för en stor del av hela den svenska välfärdspolitiken. Jag är övertygad om att Försäkringskassans medarbetare vill ta den utmaningen fast den är svår, skriver socialförsäkringsminister Ulf Kristersson i en replik till artiklar på DN Debatt och DN.se/debatt 1/3.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.