Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-28 02:23

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/jag-ser-klimatpolitik-och-bistandspolitik-som-en-helhet/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Jag ser klimatpolitik och biståndspolitik som en helhet”

Isabella Lövin.
Foto: Jonas Ekströmer/TT

Nytt uppdrag. Jag kommer att ansvara för den internationella klimatpolitiken vid sidan av ansvaret för biståndspolitiken. Jag kommer också att få titeln vice statsminister. Sverige ska fortsätta vara en internationell förebild både på klimat- och utvecklingsområdet, och genom att se dessa båda delar som en helhet kan vi åstadkomma ännu mer. Vi visar att det går att förena ekonomisk utveckling med minskade utsläpp, skriver Isabella Lövin, minister för internationellt utvecklingssamarbete och klimat samt vice statsminister.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.