Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-16 18:15

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/jag-staller-min-plats-som-rektor-for-ki-till-forfogande/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Jag ställer min plats som rektor för KI till förfogande”

I debatten har Karolinska institutet också kritiserats för en kultur av självtillräcklighet, osund elitism och prestigetänkande. Det kan vara sant, jag vet inte. Däremot är det riktigt att vi har höga ambitioner, skriver Anders Hamsten.
I debatten har Karolinska institutet också kritiserats för en kultur av självtillräcklighet, osund elitism och prestigetänkande. Det kan vara sant, jag vet inte. Däremot är det riktigt att vi har höga ambitioner, skriver Anders Hamsten. Foto: Jonas Ekströmer TT

Såg inte varningstecknen. Förtroendet för mig som rektor för KI är skadat både hos allmänheten, forskarsamhället och bland KI:s medarbetare och studenter. Det blir svårt för mig att med trovärdighet och kraft verka som rektor för Sveriges mest framgångsrika universitet. Därför ställer jag min plats till förfogande, skriver Anders Hamsten.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in