Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-09 12:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/jakten-pa-byrakrati-kan-gora-bistandet-mindre-effektivt/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Jakten på byråkrati kan göra biståndet mindre effektivt”

Administrativa utgifter ska förstås inte ges fritt spelrum, långt därifrån. Men den förkättrade byråkratin ger många viktiga bidrag till det internationella biståndet, skriver Daniel Tarschys.
Administrativa utgifter ska förstås inte ges fritt spelrum, långt därifrån. Men den förkättrade byråkratin ger många viktiga bidrag till det internationella biståndet, skriver Daniel Tarschys. Foto: Pontus Lundahl/TT

DN DEBATT 22/5.

Daniel Tarschys: En hel del av det som ryms under paraplyet ”administration” är i själva verket undervärderat och underdimensionerat.

I det svenska internationella biståndet har man har hållit hårt i förvaltningsutgifterna. Det kan låta bra, men det finns också risker förknippade med att spara in på administration och kringkostnader. I en rapport för Expertgruppen för biståndsanalys som publiceras i dag pekar jag på flera möjliga negativa effekter.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.