Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-23 09:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/jakten-pa-byrakrati-kan-gora-bistandet-mindre-effektivt/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Jakten på byråkrati kan göra biståndet mindre effektivt”

Administrativa utgifter ska förstås inte ges fritt spelrum, långt därifrån. Men den förkättrade byråkratin ger många viktiga bidrag till det internationella biståndet, skriver Daniel Tarschys.
Administrativa utgifter ska förstås inte ges fritt spelrum, långt därifrån. Men den förkättrade byråkratin ger många viktiga bidrag till det internationella biståndet, skriver Daniel Tarschys. Foto: Pontus Lundahl/TT

DN DEBATT 22/5.

Daniel Tarschys: En hel del av det som ryms under paraplyet ”administration” är i själva verket undervärderat och underdimensionerat.

I det svenska internationella biståndet har man har hållit hårt i förvaltningsutgifterna. Det kan låta bra, men det finns också risker förknippade med att spara in på administration och kringkostnader. I en rapport för Expertgruppen för biståndsanalys som publiceras i dag pekar jag på flera möjliga negativa effekter.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in