Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-04 15:07

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/jan-bjorklund-drabbad-av-intellektuellt-sammanbrott/

DN DEBATT

DN Debatt. "Jan Björklund drabbad av intellektuellt sammanbrott"

Centerpolitiker anklagar folkpartiet för att skada klimatarbetet: Björklund & Co nappar begärligt på en känslomässigt uppskruvad diskussion om biobränslen. Med sitt utspel om kärnkraft och elbilar förra veckan sprider folkpartiledaren Jan Björklund förvirring och osäkerhet bland såväl medborgare som allianskolleger. Den som lyssnar till honom riskerar att bli tveksam till om det verkligen är någon nytta med att välja en miljöbil. De som ska fatta beslut i miljöfrågor kan bli osäkra på om det finns några bra alternativ. Kommuner, landsting och företag som vill ta del av ansvaret för klimatomställningen kanske stannar upp i sitt miljöarbete. Genom att enbart fokusera på vad som är massmedialt säljbart väljer Jan Björklund och folkpartiet den garanterat sämsta strategin om man verkligen vill nå resultat i klimatfrågan. Det är ingenting annat än ett intellektuellt sammanbrott, skriver Gustav Andersson, miljölandstingsråd (c) i Stockholms läns landsting.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.