Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-01 04:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/jarvaflickornas-drommar-om-framtiden-ger-hopp/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Järvaflickornas drömmar om framtiden ger hopp”

Majoriteten av eleverna i skolan i Järva har somaliskt ursprung och bor i Tensta eller Rinkeby. Östermalm är ett av Sveriges mest välbärgade områden, skriver Mårten Westberg.
Foto: Janerik Henriksson/TT, Bertil Ericson/TT

DN DEBATT 4/8.

Mårten Westberg: I våras skrev mellanstadieelever i en friskola på Östermalm och i en skola i Järva uppsats på temat ”Mitt liv om 20 år”.

När jag läser Järvaflickornas uppsatser fylls jag av hopp. Där var sjunde flicka på Östermalm ser sig själv som blivande designer eller ryttarproffs, ser Järvaflickorna skolan som viktigare och de har mer realistiska drömmar.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.