Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-01-27 12:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/jobb-ar-viktigare-an-lon-for-nio-av-tio-ungdomar/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Jobb är viktigare än lön för nio av tio ungdomar”

Centerns partiledare: Jobbfrågan står i fokus inför valet 2010. Sverige har inte råd att stänga ute en hel generation från arbetsmarknaden. Den höga ungdomsarbetslösheten är oacceptabel. Om de unga ska få in en fot på arbetsmarknaden krävs, förutom jobbskatteavdrag, sänkta arbetsgivaravgifter, lärlingsutbildningar med mera, flexiblare arbetsrätt och så kallade avstampsjobb med lägre ingångslöner. När opinionsinstitutet Novus Opinion för vår räkning frågade 830 ungdomar i åldern 18–25 år svarade 91 procent att de kan tänka sig lägre lön när de söker sitt allra första jobb. Ungdomarna delar alltså Centerpartiets syn att det krävs lägre trösklar på arbetsmarknaden, skriver Maud Olofsson.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.