Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-18 02:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/jordbruksforskningen-styrs-alltmer-av-ideer-utan-vetenskaplig-grund/

DN DEBATT

DN Debatt. "Jordbruksforskningen styrs alltmer av idéer utan vetenskaplig grund"

I dag bedrivs mycket av jordbruksforskningen med vetenskapligt döda frågeställningar utan vetenskapligt djup, skriver Jens Sundström, docent i växtfysiologi och Torbjörn Fagerström, professor emeritus i teoretisk ekologi.
I dag bedrivs mycket av jordbruksforskningen med vetenskapligt döda frågeställningar utan vetenskapligt djup, skriver Jens Sundström, docent i växtfysiologi och Torbjörn Fagerström, professor emeritus i teoretisk ekologi. Foto: Andreas Hillergren/TT

DN DEBATT 28/7. EU-domstolens beslut i veckan angående genetiskt modifierade växter är ytterligare ett exempel på att jordbruksforskningens inriktning och tillämpningar alltmer styrs av idéer som omhuldas av miljörörelser, men som saknar vetenskaplig förankring, skriver Jens Sundström, docent i växtfysiologi och Torbjörn Fagerström, professor emeritus i teoretisk ekologi.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in