Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-22 07:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/jordbruksforskningen-styrs-alltmer-av-ideer-utan-vetenskaplig-grund/

DN DEBATT

DN Debatt. "Jordbruksforskningen styrs alltmer av idéer utan vetenskaplig grund"

I dag bedrivs mycket av jordbruksforskningen med vetenskapligt döda frågeställningar utan vetenskapligt djup, skriver Jens Sundström, docent i växtfysiologi och Torbjörn Fagerström, professor emeritus i teoretisk ekologi.
Foto: Andreas Hillergren/TT

DN DEBATT 28/7. EU-domstolens beslut i veckan angående genetiskt modifierade växter är ytterligare ett exempel på att jordbruksforskningens inriktning och tillämpningar alltmer styrs av idéer som omhuldas av miljörörelser, men som saknar vetenskaplig förankring, skriver Jens Sundström, docent i växtfysiologi och Torbjörn Fagerström, professor emeritus i teoretisk ekologi.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till nationaldagen.

Alla artiklar gratis fram till 6 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.