Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-29 19:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/journalistiken-hangde-inte-med-nar-makten-drog-till-bryssel/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Journalistiken hängde inte med när makten drog till Bryssel”

År 1994 fanns 26 svenska journalister ackrediterade hos EU-kommissionen i Bryssel. År 2019 var det 10 stycken. Som jämförelse är 34 journalister registrerade hos svenska ambassaden i Washington, skriver artikelförfattarna.
År 1994 fanns 26 svenska journalister ackrediterade hos EU-kommissionen i Bryssel. År 2019 var det 10 stycken. Som jämförelse är 34 journalister registrerade hos svenska ambassaden i Washington, skriver artikelförfattarna. Foto: Mickan Palmqvist

NÄTEXTRA DN DEBATT 16/3.

Sigrid Melchior, Maria Strömvik och Lasse Truedson: Närmare hälften av all svensk lagstiftning bygger på EU-beslut.

Men den svenska journalistiska bevakningen och granskningen av EU har inte hängt med i den gradvisa överflyttningen av makt till Bryssel. Det kan vi visa i en ny antologi om EU-journalistiken.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.