Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-01-28 15:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/juholt-har-historisk-chans-bidra-till-ny-energipolitik/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Juholt har historisk chans bidra till ny energipolitik”

Göran Hägglund uppmanar nyvalde S-ledaren: Ta chansen att åstadkomma en långsiktig överenskommelse över blockgränserna om kärnkraften. När jag för två år sedan föreslog en kompromiss för Alliansens energipolitik, innebar det början till slutet för årtionden av politiska låsningar inom borgerligheten. Initiativet betydde att kärnkraftens roll i Sverige förlängs genom att vi tillåter att uttjänta reaktorer ersätts av säkrare och effektivare. Delar Sveriges socialdemokrater den uppfattningen? Jag känner Håkan Juholt som en pragmatisk och resultatinriktad politiker. Min uppmaning till honom är enkel; utnyttja en historisk möjlighet att åstadkomma en långsiktig, stabil och block­överskridande lösning om kärnkraften, skriver KD:s partiledare.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.