Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-20 15:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/kameraovervakning-av-grannar-bor-bli-brottsligt/

DN Debatt

DN Debatt. ”Kameraövervakning av grannar bör bli brottsligt”

Datainspektionen har under hösten granskat ett antal fall där privatpersoner har klagat på att en grannes kamera riktas mot den egna fastigheten. På måndag publicerar vi resultatet från ett knappt tiotal sådana granskningar, skriver Lena Lindgren Schelin.
Datainspektionen har under hösten granskat ett antal fall där privatpersoner har klagat på att en grannes kamera riktas mot den egna fastigheten. På måndag publicerar vi resultatet från ett knappt tiotal sådana granskningar, skriver Lena Lindgren Schelin. Foto: Fredrik Persson/TT

DN DEBATT 23/2. Vi får in en mängd klagomål från grannar som upplever det som olustigt eller kränkande att grannens kameror filmar dem, deras barn, bostad och besökare. Här finns en lucka i lagstiftningen. Det bör därför bli brottsligt att bevaka en annan persons privata utrymme på ett integritetskränkande sätt och utan godkännande, skriver Lena Lindgren Schelin, Datainspektionen.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in