Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-26 15:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/kanada-har-inte-hittat-klimatfragans-heliga-graal/

DN Debatt

DN Debatt. ”Kanada har inte hittat klimatfrågans heliga graal”

Sverige kan inspireras av Kanada, och landets premiärminister Justin Trudeau, som infört en koldioxidskatt, men att införa det kanadensiska systemet i Sverige skulle inte lösa alla problem här, skriver artikelförfattarna.
Sverige kan inspireras av Kanada, och landets premiärminister Justin Trudeau, som infört en koldioxidskatt, men att införa det kanadensiska systemet i Sverige skulle inte lösa alla problem här, skriver artikelförfattarna. Foto: Justin Tang/TT

DN Debatt 18/7. Kanadas unika koldioxidbeskattning, där nästan hela det insamlade skattebeloppet återbetalas till medborgarna, nämns ofta som en lösning även för svensk klimatpolitik. I en svensk kontext skulle dock inte det kanadensiska systemet lösa hela problembilden. Det skriver Tankesmedjan Fores som studerat systemet i detalj och nu presenterar sin analys i en studie.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in