Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-12-03 02:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/kapitalismen-har-blivit-for-aggressiv-och-tilliten-raseras/

DN Debatt

DN Debatt. ”Kapitalismen har blivit för aggressiv och tilliten raseras”

Någonting är fel när aktieägarna tar en allt större andel av förädlingsvärdet i en tid då risken för denna grupp aldrig varit lägre som en följd av negativa räntor samtidigt som den allt viktigare råvaran för värdeskapande, informationen från konsumenterna, är gratis, skriver Mikael Nachemson.
Någonting är fel när aktieägarna tar en allt större andel av förädlingsvärdet i en tid då risken för denna grupp aldrig varit lägre som en följd av negativa räntor samtidigt som den allt viktigare råvaran för värdeskapande, informationen från konsumenterna, är gratis, skriver Mikael Nachemson. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Dagens enögda fokusering på vinstmaximering och aktieägarvärde har fått härja alltför fritt, alltför länge, utan tillräckliga motkrafter. En av grundvalarna i kapitalismen, tilliten, håller på att försvinna. Utan motåtgärder från våra politiker kommer den tillitserosion som vi för närvarande upplever att växa i styrka, skriver Mikael Nachemson.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in