Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-03-04 18:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/karisma-och-social-kompetens-overrostar-djup-sakkunskap/

DN Debatt

DN Debatt. ”Karisma och social kompetens överröstar djup sakkunskap”

Ett första steg mot att utveckla samhället bort från en betoning på individers karisma, personlighet och image, är att återge den faktiskt förvärvade kunskapen en central roll i skolans läroplan, och inte som nu lära barn och ungdomar att vägen till ett högt betyg, och därmed en god framtid, går genom förmågan att vara socialt och kommunikativt excellent, skriver Mikael Holmqvist.
Ett första steg mot att utveckla samhället bort från en betoning på individers karisma, personlighet och image, är att återge den faktiskt förvärvade kunskapen en central roll i skolans läroplan, och inte som nu lära barn och ungdomar att vägen till ett högt betyg, och därmed en god framtid, går genom förmågan att vara socialt och kommunikativt excellent, skriver Mikael Holmqvist. Foto: Beatrice Lundborg

DN DEBATT 4/2. Vad det är för speciell kunskap som Boston Consulting Group och liknande konsulter erbjuder som får ett stort universitetssjukhus att betala en kvarts miljard? Det enkla svaret är: just ingenting. Samhällets tilltagande nedvärdering av reell och substantiell kunskap ska inte förstärkas av skola och högskola; den ska motverkas av dem, skriver Mikael Holmqvist.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in