Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-05-29 15:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/karnkraft-avgorande-for-att-klara-klimatet-och-jobben/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Kärnkraft avgörande för att klara klimatet och jobben”

Den fjärde generationens kärnkraft kommer att vara ännu effektivare än dagens kärnkraft – som dock redan i dag är mer klimatsmart och kostnadseffektiv än många andra energikällor, skriver artikelförfattarna. Bilden: Forsmarks kärnkraftverk.
Foto: Jessica Bentsen/TT

DN DEBATT 30/12.

Daniel Färm (S) och Take Aanstoot (MP): Fjärde generationens kärnkraft kommer att vara ännu effektivare än dagens kärnkraft.

Coronakrisen accentuerar behovet av att klimatomställningen genomförs utan att arbetslösheten eller klyftorna ökar ytterligare. Då de fossila bränslena behöver fasas ut snabbare är kärnkraft viktig på kort och lång sikt för att klara den elektrifiering som är avgörande för klimatomställningen och för tillväxt och sysselsättning.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.