Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-08 11:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/karnkraften-avvecklas-om-inte-effektskatten-tas-bort/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Kärnkraften avvecklas om inte effektskatten tas bort”

Om syftet med effektskatten är att framtvinga en snabb nedläggning av kärnkraften borde den informationen tydligt ges till både hushållen, industrin och energibranschen, skriver artikelförfattarna.
Foto: Björn Wanhatalo

Akut läge. Effektskatten behöver omedelbart tas bort helt för att det ska finnas någon chans att driva de återstående sex kärnkraftsreaktorerna efter 2020. Tas skatten bort får Sverige tid att utveckla ett hållbart energisystem utan att jobb och välfärd äventyras, skriver Jonas Abrahamsson, Eon Sverige och Magnus Hall, Vattenfall.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.