Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-18 07:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/karnkraften-inte-nodvandig-for-ett-fossilfritt-sverige/

DN Debatt

DN Debatt. ”Kärnkraften inte nödvändig för ett fossilfritt Sverige”

Under senare år har det skett en kraftig minskning av kostnaderna för sol- och vindkraft. Samtidigt har kärnkraftens kostnader i stället ökat kraftigt. Den är nu betydligt dyrare än ny vindkraft, skriver artikelförfattarna.
Under senare år har det skett en kraftig minskning av kostnaderna för sol- och vindkraft. Samtidigt har kärnkraftens kostnader i stället ökat kraftigt. Den är nu betydligt dyrare än ny vindkraft, skriver artikelförfattarna. Foto: Roger Schederin/TT

DN DEBATT 24/5.

Sju energiforskare: Vi vill bidra till en faktabaserad debatt och därför publicerar vi i dag en rapport där vi granskar vanliga påståenden.

Flera partiföreträdare har hävdat att ”kärnkraft behövs i det svenska energisystemet” bland annat för att klara klimatomställningen, för konkurrenskraften och för att trygga elförsörjningen.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in