Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-17 18:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/karnkraftsintressen-bakom-svenskt-naringslivs-elrapport/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Kärnkraftsintressen bakom Svenskt näringslivs elrapport”

Det är allvarligt att Svenskt näringsliv låter företrädare för ett produktionsslag, kärnkraft, utreda den framtida elproduktionen i Sverige, skriver artikelförfattarna.
Det är allvarligt att Svenskt näringsliv låter företrädare för ett produktionsslag, kärnkraft, utreda den framtida elproduktionen i Sverige, skriver artikelförfattarna. Foto: Adam Ihse/TT

DN DEBATT 29/6.

Charlotte Unger Larson, Johanna Sandahl och Anna-Carin Windahl: Trovärdighet saknas då kärnkraftsförespråkare anlitats för centrala delar.

Vi hoppas att Svenskt näringsliv tar till sig av kritiken och gör en objektiv analys av elproduktionen, där både Sveriges unika förutsättningar och modern och flexibel teknik beaktas. Annars kommer studien tyvärr inte tillföra något av värde till energidebatten.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.