Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-23 21:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/katastrofmedicin-maste-bli-obligatorisk-utbildning/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Katastrofmedicin måste bli obligatorisk utbildning”

Nedmonteringen av svensk försvarsmedicin i början av 2000-talet fick betydande effekter. Där det tidigare fanns ett stort antal fältsjukhus, kurser och övningar för personal finns nu bara spår kvar, skriver artikelförfattarna.
Foto: Tomas Ohlsson

DN DEBATT 13/7.

­Experter inom svensk katastrof- och försvarsmedicin: Svenska läkare och sjuksköterskor får otillräcklig utbildning för att ­kunna ge vård i kris och krig. Ämnesområdet måste bli en ­obligatorisk del i grundutbildningen så att vi står rustade även inför nästa kris, ­oavsett om det är en pandemi, naturkatastrof eller ett terrordåd.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.