Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-03-02 05:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/katastrofmedicin-maste-bli-obligatorisk-utbildning/

DN Debatt

DN Debatt. ”Katastrofmedicin måste bli obligatorisk utbildning”

Nedmonteringen av svensk försvarsmedicin i början av 2000-talet fick betydande effekter. Där det tidigare fanns ett stort antal fältsjukhus, kurser och övningar för personal finns nu bara spår kvar, skriver artikelförfattarna.
Nedmonteringen av svensk försvarsmedicin i början av 2000-talet fick betydande effekter. Där det tidigare fanns ett stort antal fältsjukhus, kurser och övningar för personal finns nu bara spår kvar, skriver artikelförfattarna. Foto: Tomas Ohlsson

DN DEBATT 13/7.

­Experter inom svensk katastrof- och försvarsmedicin: Svenska läkare och sjuksköterskor får otillräcklig utbildning för att ­kunna ge vård i kris och krig. Ämnesområdet måste bli en ­obligatorisk del i grundutbildningen så att vi står rustade även inför nästa kris, ­oavsett om det är en pandemi, naturkatastrof eller ett terrordåd.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in