Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-07 07:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/kds-riksting-bor-nodbromsa-stodet-for-hoghastighetstag/

DN DEBATT

DN Debatt. ”KD:s riksting bör nödbromsa stödet för höghastighetståg”

Nyttorna med höghastighetståg är för små, kostnaderna för höga och undranträngningsrisken för stor. Det är dags att dra i nödbromsen! skriver artikelförfattarna.
Foto: Rusheng Yao / Alamy Stock Photo, Alamy

DN DEBATT 7/11. I helgen håller Kristdemokraterna riksting i Umeå. En av de stora frågorna är hur partiet ska ställa sig till höghastighetsbanor för tåg. Vi hoppas att beslutet kommer att grundas på fakta och att partiet därför drar tillbaka sitt stöd, skriver forskarna Maria Börjesson, Harry Flam, John Hassler, Lars Hultkrantz, Per Kågeson och Jan-Eric Nilsson.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.