Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-17 12:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/kemisk-kastrering-ska-inte-anvandas-som-straff/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Kemisk kastrering ska inte användas som straff”

Att förvandla det förebyggande arbetet till en fråga om enbart kemisk kastrering skulle invagga oss i en falsk trygghet, skriver artikelförfattaren.
Att förvandla det förebyggande arbetet till en fråga om enbart kemisk kastrering skulle invagga oss i en falsk trygghet, skriver artikelförfattaren. Foto: Magnus Hallgren

DN DEBATT 8/7.

Christoffer Rahm, chefsöverläkare i psykiatri: Möjligheten till kemisk kastrering för personer med farlig sexualitet finns redan. Politiska krav om detta slår därför in öppna dörrar. Som risk­reducerande åtgärd kan det ingå i vården, men ett rättssamhälle kan inte bestraffa någon med injektioner. Grunden måste alltid vara en medicinsk bedömning.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.