Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-08 07:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/kinas-snabba-utveckling-ger-mojligheter-for-sverige/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Kinas snabba utveckling ger möjligheter för Sverige”

Sverige var det första västerländska landet som etablerade diplomatiska förbindelser med Folkrepubliken Kina, skriver Kinas ambassadör Gui Congyou.
Foto: Urban Andersson/TT

DN DEBATT 14/3. Kinas mål är inte att dominera och hota andra länder. Med vår historia av plågsamma invasioner vill vi bidra till världsfred och rättvisa. Att det finns olikheter i historia, kultur och politiskt system mellan Kina och Sverige bör inte vara ett hinder för att vi ska kunna utveckla vår relation, skriver Kinas ambassadör Gui Congyou.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.