Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-28 07:28

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/klimatarbete-ar-bra-for-foretagens-lonsamhet/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Klimatarbete är bra för företagens lönsamhet”

I Sverige är det framför allt i transportsektorn som otydligheten är stor. I Klimatpolitiska rådets senaste utvärdering av regeringens klimatpolitik poängteras transportsektorns betydelse för den svenska klimatomställningen, skriver artikelförfattarna. Bilden: Test av elväg mellan Arlanda och Rosersbergs logistikområde.
I Sverige är det framför allt i transportsektorn som otydligheten är stor. I Klimatpolitiska rådets senaste utvärdering av regeringens klimatpolitik poängteras transportsektorns betydelse för den svenska klimatomställningen, skriver artikelförfattarna. Bilden: Test av elväg mellan Arlanda och Rosersbergs logistikområde. Foto: Jessica Gow/TT

DN DEBATT 12/7. Det är affärsmässigt riktigt att minska utsläppen. Företagen i klimatnätverket Hagainitiativet har satt som mål att minska utsläppen med 40 procent till 2020, vilket 10 av 14 företag redan har uppnått. Men vissa utsläpp ökar, bland annat på grund av svag klimatpolitik i transportsektorn, skriver tio företagsledare och efterlyser vassare styrmedel från politikerna.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in