Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-09 16:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/klimatarbete-ar-bra-for-foretagens-lonsamhet/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Klimatarbete är bra för företagens lönsamhet”

I Sverige är det framför allt i transportsektorn som otydligheten är stor. I Klimatpolitiska rådets senaste utvärdering av regeringens klimatpolitik poängteras transportsektorns betydelse för den svenska klimatomställningen, skriver artikelförfattarna. Bilden: Test av elväg mellan Arlanda och Rosersbergs logistikområde.
I Sverige är det framför allt i transportsektorn som otydligheten är stor. I Klimatpolitiska rådets senaste utvärdering av regeringens klimatpolitik poängteras transportsektorns betydelse för den svenska klimatomställningen, skriver artikelförfattarna. Bilden: Test av elväg mellan Arlanda och Rosersbergs logistikområde. Foto: Jessica Gow/TT

DN DEBATT 12/7. Det är affärsmässigt riktigt att minska utsläppen. Företagen i klimatnätverket Hagainitiativet har satt som mål att minska utsläppen med 40 procent till 2020, vilket 10 av 14 företag redan har uppnått. Men vissa utsläpp ökar, bland annat på grund av svag klimatpolitik i transportsektorn, skriver tio företagsledare och efterlyser vassare styrmedel från politikerna.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.