Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-12 17:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/klimatet-kraver-att-vi-tanker-om-och-satsar-pa-karnkraft/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Klimatet kräver att vi tänker om och satsar på kärnkraft”

Sverige är faktiskt det land i världen som på kortast tid har byggt ut mest fossilfri elproduktion per person. Det skedde mellan 1976–86 då vi ökade kärnkraftsproduktionen med 51,7 TWh, skriver Martina Sturek. Bilden visar Forsmark 1 och 2.
Sverige är faktiskt det land i världen som på kortast tid har byggt ut mest fossilfri elproduktion per person. Det skedde mellan 1976–86 då vi ökade kärnkraftsproduktionen med 51,7 TWh, skriver Martina Sturek. Bilden visar Forsmark 1 och 2. Foto: Lars Lindqvist

DN DEBATT 30/12. Kärnkraftsmotståndet växte fram när klimatfrågan inte fanns på bordet. Klimatet och det faktum att riskerna med kärnkraft är mycket mindre än vi tidigare hade kunskap om talar för att det är hög tid att lägga gamla motsättningar åt sidan, lyssna på vetenskapen och se kärnkraften som en allierad i kampen mot klimathotet, skriver Martina Sturek.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in